Sušenky s arašídovým máslem

Sladké

Sušenky, které si můžeme pořídit v obchodě, jsou převážně z bílé mouky, tedy bez vlákniny. Za to mají častokrát hodně cukru a obsahují nepříliš zdravý tropický olej. Ano, ani domácích „zdravých“ sušenek bychom neměli jíst velké množství. Jednu velkou výhodu ale ty doma vyrobené mají. Víme naprosto přesně, co obsahují.

Na ty moje budete potřebovat:

  • 120g arašídového másla
  • 40g měkkého másla
  • 100g celozrnné špaldové mouky
  • 60g jemně namletých ovesných vloček
  • 45g třtinového cukru
  • lžíce vanilkového cukru
  • 1 žloutek

Všechny ingredience smíchejte a jemně zpracujte v těsto. Vytvořte bochánek a ten dejte na 30 – 60 minut do lednice.

Troubu se předehřejte na 160 – 170 stupňů. Z těsta si zpracujte kuličky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 – 12 minut.

arašídové sušenky

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply