Čokoládové brownies z fazolí

Sladké Snídaně

Protože tomu masu opravdu moc nedám (no, spíš nic než moc), neustále vymýšlím, kde všude získat bílkoviny. Když jsem pak jednou narazila na fazolovou buchtu, zdálo se mi to, názvu navzdory, jako geniální nápad. Jako milovnice sladkého zabiji dvě mouchy jednou ranou tím, že si dám koláč plný bílkovin! Tyto brownies jsou navíc bezlepkové a bezmlékové. Můžu vám také zaručit, že nikdo nepozná, že jsou připravené z fazolí.

brownies z fazolí

Proč bychom měli fazole zařadit do našeho jídelníčku vás nechám přečíst zde.

RECEPT

Opět se o jedná o snadný a rychlý recept. Samozřejmě, jak jinak :-).

Ingredience

  • 250g fazolí (množství odpovídá jedné plechovce nebo si fazole můžete předvařit sami)
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL nasekaných vlašských ořechů (ne úplně na jemno)
  • 2 vajíčka od šťastných slepiček
  • kypřící prášek na perník (dodá příjemnou vůni a chuť)
  • menší lžička skořice
  • 3 PL lžíce kokosového oleje
  • sladidlo podle chuti – použila jsem 3 PL medu (někdo používá místo sladidla rozmixovaný banán)
  • 2 PL vysokoprocentní čokolády nakrájené na malinké kousky (přímo do koláče)
  • čokoláda na polevu

Nejdříve rozmixujeme fazole dohromady s vajíčky dohladka, přidáme kokosový olej, kakao, kypřící prášek, skořici, sladidlo a vše smícháme dohromady. Na závěr přidáme oříšky a pokrájenou čokoládu a vše důkladně promícháme. Brownies můžete péct v zapékací misce vyložené pečícím papírem nebo v remosce jako já. V každém případě se tento koláč peče při 170 stupních a to na 10 – 15 minut. Je potřeba jej včas z trouby vyndat, aby nebyl vysušený ale naopak krásně vláčný a jemný.

Po vychladnutí polijeme rozpuštěnou čokoládou. Tu ráda rozpouštím v kokosovém oleji za pomoci vodní lázně.

Pokud máte rádi čokoládové dezerty, ale do tohoto experimentu se pouštět nechcete, zkuste radši tento čokoládový koláč.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply